اسهال خونی سگ + راه های درمان فوری
مشاهده اسهال خونی سگ شما می تواند قلب شما را به تپش اندازد و نگرانی های زیادی را به وجود آورد. این علامت ناخوشایند می تواند نشانه ای از طیف وسیعی از مشکلات سلامتی باشد، که برخی از آنها جدی هستند. به همین دلیل، درک عمیق علل احتمالی، علائم مرتبط و اقدامات درمانی مناسب برای کمک به سگ خود در سریعترین زمان ممکن، بسیار حائز اهمیت است.
علائم هشدار دهنده بیماری سگ:
- مدفوع خونی یا خونی: این علامت مشخصه، نشان دهنده وجود خون در دستگاه گوارش است.
- اسهال: مدفوع شل و آبکی، نشانه ای از عدم تعادل در سیستم گوارشی سگ است.
- استفراغ: انقباض عضلانی معده می تواند به تخلیه محتویات معده و گاهی اوقات خون منجر شود.
- از دست دادن اشتها: بی میلی به غذا، نشان دهنده بی حالی و ناراحتی سگ شما است.
- کاهش وزن: عدم توانایی در جذب مواد مغذی، می تواند منجر به کاهش وزن قابل توجه شود.
- بی حالی: کمبود انرژی و انگیزه، نشانه ای از ضعف و ناراحتی سگ شما است.
- درد شکم: سگ شما ممکن است هنگام لمس شکم یا در حین اجابت مزاج، درد نشان دهد.
راه های افزایش طول عمر سگ را بدانید!!
آیا اسهال خونی نشانه بدی است؟
بله، اسهال خونی در سگ ها در اکثر موارد اورژانسی و خطرناک محسوب می شود.
مشاهده اسهال خونی در سگ شما نشان دهنده وجود خون در مدفوع او است که می تواند به دلایل مختلفی رخ دهد بدون توجه به علت، اسهال خونی می تواند منجر به کم آبی بدن، عدم تعادل الکترولیت و سایر عوارض جدی شود که در صورت عدم درمان به موقع می تواند تهدید کننده زندگی باشد. به همین دلیل، اگر سگ شما دچار اسهال خونی شده است، مهم است که در اسرع وقت به دامپزشک مراجعه کنید.
علل مختلفی برای اسهال خونی در سگ ها وجود دارد که برخی از آنها عبارتند از:
عفونت ها:
عفونت های باکتریایی این شایع ترین علت اسهال خونی در سگ ها است. باکتری های مختلفی می توانند باعث عفونت های باکتریایی شوند، از جمله سالمونلا، کلی و کامپیلوباکتر و همچنین عفونت های ویروسی مانند پاروویروس و دیسمپر، می توانند باعث اسهال خونی در سگ ها شوند.
بیماری پاروا ویروس سگ (CPV) یک بیماری ویروسی بسیار مسری است که سگ ها را تحت تاثیر قرار می دهد. این بیماری عمدتاً سگ های جوان را بین 6 تا 12 هفته سن تحت تاثیر قرار می دهد، اما سگ های مسن تر نیز می توانند آلوده شوند. CPV بسیار مسری است و می تواند از طریق تماس با مدفوع سگ آلوده، محیط آلوده یا حتی از طریق تماس با افراد یا حیواناتی که با سگ آلوده تماس داشته اند، منتقل شود.
آلرژی غذایی:
آلرژی غذایی می تواند باعث التهاب روده و اسهال خونی شود. تغذیه سگ خانگی باید بدون هیچگونه ادویه ای باشد تا سگ آلرژی نشان ندهد.
مسمومیت و سرطان:
برخی از سموم، مانند سم موش و ضد یخ، می توانند باعث اسهال خونی در سگ ها شوند و در برخی موارد، اسهال خونی می تواند نشانه ای از سرطان باشد.
گر سگ شما دچار اسهال خونی شده است، مهم است که در اسرع وقت به دامپزشک مراجعه کنید. دامپزشک می تواند علت اسهال خونی را تعیین کند و درمان مناسب را تجویز نماید.
اقدامات لازم و فوری برای اسهال خونی سگ:
مهمترین اقدام قرار دادن آب زیاد در اختیار سگ میباشد، کم آبی بدن یکی از نگرانی های اصلی در سگ هایی است که اسهال خونی دارند. تشویق سگ خود به نوشیدن آب فراوان به جایگزینی مایعات از دست رفته و جلوگیری از کم آبی بدن کمک می کند.
ممکن است لازم باشد وعده های غذایی سگ خود را به وعده های کوچکتر و متعددتر در طول روز تقسیم کنید. این کار می تواند به کاهش تحریک دستگاه گوارش او و جلوگیری از بدتر شدن اسهال کمک کند و توجه داشته باشید باید از دادن غذاهای چرب، پرچرب یا تند به سگ خود که می تواند دستگاه گوارش او را بیشتر تحریک کند، خودداری کنید.
پروبیوتیک ها باکتری های زنده ای هستند که می توانند به حفظ سلامت روده و تقویت سیستم ایمنی بدن سگ شما کمک کنند. پروبیوتیک ها را می توان به صورت مکمل و ویتامین سگ یا از طریق غذاهای مخصوص تهیه شده برای سگ هایی که مشکلات گوارشی دارند، به سگ خود بدهید.
برخی از روش های درمانی رایج برای اسهال خونی در سگ ها عبارتند از:
- داروهای ضد درد: برای تسکین درد و التهاب روده
- کورتیکواستروئیدها: برای درمان موارد شوک هیپوولمیک (کاهش حجم خون)
- جراحی: برای برداشتن تومورها، زخم ها یا انسدادهای فیزیکی در روده ها
- داروهای ضد انگلی: برای درمان عفونت های انگلی
- آنتی بیوتیک ها: برای درمان عفونت های باکتریایی
- مایعات داخل وریدی و الکترولیت ها: برای جبران کم آبی بدن سگ و عدم تعادل الکترولیت ها
- تغذیه با لوله: در مواردی که سگ قادر به خوردن یا نوشیدن نیست
- تغییر رژیم غذایی: برای کمک به هضم غذا و کاهش تحریک روده
علاوه بر اقداماتی که قبلاً ذکر شد، می توانید با انجام موارد زیر به پیشگیری از اسهال خونی در سگ خود کمک کنید:
- دست های خود را به طور مرتب بشویید: به خصوص قبل و بعد از دست زدن به سگ خود و همچنین قبل از تهیه غذا برای او، دست های خود را با آب و صابون بشویید. این کار به جلوگیری از انتشار باکتری ها و سایر عوامل بیماری زا به سگ شما کمک می کند.
- ظروف غذا و آب سگ خود را تمیز نگه دارید: ظروف غذا و آب سگ خود را به طور مرتب با آب گرم و صابون بشویید. این کار به جلوگیری از رشد باکتری ها و سایر عوامل بیماری زا که می توانند باعث اسهال خونی شوند، کمک می کند.
- فضای داخلی و خارجی خانه خود را تمیز نگه دارید: مدفوع سگ خود را به طور مرتب جمع آوری کنید و از بین ببرید و سطوحی را که سگ شما با آنها تماس دارد به طور مرتب تمیز و ضدعفونی کنید. این کار به جلوگیری از انتشار باکتری ها و سایر عوامل بیماری زا که می توانند باعث اسهال خونی شوند، کمک می کند.
اگر سگ شما دچار اسهال خونی شده است، مهم است که در اسرع وقت به دامپزشک مراجعه کنید. دامپزشک با معاینه سگ شما و انجام آزمایشاتی مانند آزمایش خون و آزمایش مدفوع، می تواند علت اسهال خونی را تعیین کند. درمان بسته به علت اسهال خونی متفاوت خواهد بود.